Werken bij St. Paul volgens Franklin

“St. Paul voelt als een familiebedrijf waar iedereen de schouders zet onder het gemeenschappelijk belang.”

Sinds mei 2020 ben ik werkzaam als Deputy Production Leader bij St. Paul. Na bijna 17 jaar als operationeel manager te hebben gewerkt in de beveiligingsbranche en bijna 18 jaar als expeditieleider in de mosselbranche in Yerseke, waar ik gezien het seizoenswerk 3 maanden vakantie had, werd ik gevraagd door mijn vrouw, die werkzaam is als accountmanager bij een detacheringsbedrijf, om een baan bij St. Paul te overwegen. St. Paul was destijds op zoek naar een werknemer voor het helpen opzetten en uitvoeren van een afdeling voor het schonen van kaas. Dit was een uitdaging waar ik graag mijn vakantieperiode bij mijn werkgever in Yerseke voor wilde lenen.

Het oppakken van de uitdaging was eigenlijk voor mij een hele leuke en niet eens zo onsuccesvolle ervaring. Echter, door andere omstandigheden werd het schonen van kaas op de betreffende locatie toch stopgezet. De directie heeft mij gevraagd om bij St. Paul te blijven werken als productieleider van de rasp/vorm/snack lijnen, met als afspraak om terug te keren naar Yerseke als het seizoen weer van start ging.

Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen fulltime voor St. Paul te gaan werken vanwege de gedrevenheid, enthousiasme, eerlijkheid, laagdrempeligheid, respectvolle omgang en de mogelijkheid om meer gestructureerd te leven. Ik beschouw mijn functie bij St. Paul als een spil in het netwerk en vind dat elke spil even belangrijk en onmisbaar is. Ik geniet van het werken met mijn productieteam, een geweldige groep mensen van verschillende nationaliteiten die allen enthousiast en met volledige inzet werken. Het leuke is om de betrokkenheid van deze mensen maximaal te gebruiken in het productieproces en een groep te creëren die zich maximaal profileert. Ik hou van de uitdagingen die het vooruitstrevende bedrijf biedt en probeer altijd te blijven meelopen met de gewenste vernieuwingen en uitbreidingen.

Wat betreft de werksfeer binnen de organisatie, ervaar ik het als gemoedelijk, betrokken en vriendschappelijk. St. Paul voelt als een familiebedrijf waar iedereen de schouders zet onder het gemeenschappelijk belang. De samenwerking met collega’s vind ik erg belangrijk en is cruciaal binnen een bedrijf, zelfs als je niet altijd met iedereen goed kunt opschieten. Ik merk dat alle medewerkers bij St. Paul zich echt als een familielid voelen en dat er een goede balans is tussen het contact op de vloer en het contact met mijn leidinggevende. Mijn leidinggevende Wim Kuijl, Operationeel Productie Manager (NL), staat net als ik open voor vernieuwingen, accepteert kritiek en heeft net zo’n groepsgevoel als ikzelf, wat de samenwerking gewoon super maakt.

Op dit moment liggen er nog genoeg uitdagingen in de productie bij St. Paul. Er komen nog mooie projecten aan. Mijn ambitie is om vanuit het werk dat ik nu doe mee te groeien en mee te werken aan de plannen voor de toekomst.

Home Blog Werken bij St. Paul volgens Franklin